2 Ocak 2013 Çarşamba

SEO ve Backlink



Merhaba Değerli okurlarım bu yazıda Backlink'in Seo için önemini anlatacağım. Kısaca özetlersek yazımızda SEO ve materyallerinin neler olduğundan bahsedeceğim.

Seo sitenizin arama motorları üzerine çalışan bir uygulamadır. Arama motorlarına site ismi yazmak dışında, site içeriğinden önemli kelimeleri yazdığınız zaman, arama motorunda önemli bir sırada çıkmanızı sağlar. Seo’nun uygulamasının en önemli etkenlerinden birisi de Backlink’tir.

Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu linktir. Bunu sizin bir iş ya da önemli bir konuda aldığınız iyi bir referans gibi düşünebilirsiniz. Backlink, bir sitenin herhangi bir sayfasında bir Text (yazı) ya da Bannerinin üzerinden verilmiş linklerdir. Backlink, arama motorları için iyi bir referans olmasının yanı sıra Pagerank değerinizi de yükseltir.

Pagerank, Google’ın sıralamada kullandığı kendi algoritmasıyla sizin sitenizi tartması sonucu, vermiş olduğu bir değerdir. 0’ ile 10 arası değişir.

Arama motoru için sitenizin ne kadar çok Backlink aldığı önemlidir. Ve Backlink aldığı sitelerin Pagerank değeri de bir o kadar önemlidir.

Sitenizin Pagerank’ı yüksek bir siteden Backlink alması daha da önemlidir. Yani sitenize Pagerank’ı hiç olmayan 100 siteden link almak, Pagerank’ı 4 olan bir siteden almaktan daha kötüdür. Yani kaliteli sitemize, kaliteli bir Backlink uygulamak o site açısından çok önemlidir. Bu konuda yapılan sağlıklı bir çalışma, sitemizin arama motorlarında üst sırada yardımcı olur. Şunu unutmamak gerekir, arama motorları ne kadar böyle şeylere önem veriyorsa, bir o kadar bu durumlarda kolaya kaçmaların da önüne geçmek istiyor. Yani siz bir tane site açıp Pagerank’ını yükseltip bu siteden kendi sitenize bir anda yüzlerce Backlink veriyorsanız artık arama motorları için sizin ve sitenizin hiçbir önemi kalmamıştır. Bu yüzden eğer bu şekilde kaliteli bir uygulama yapmak istiyorsanız, bu konuda iyi araştırma yapmalısınız ya da uzman kişilerden yardım almalısınız. Seo şirketleri bu konuyu iş edinmiş ve bu konuda uzman olmuş kişiler tarafından yönetiliyor. Eğer ki Google, Yahoo ya da Askmen gibi teknolojinin dev arama motorlarında kaliteli bir yer edinmek istiyorsanız, büyük SEO şirketlerinden yardım almanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder